Президент підписав указ про санкції проти російської мережі Mere

02.11.2021
2204

Фото: Nikopolnews

Президент Володимир Зеленський підписав чотири укази, які запроваджують економічні санкції проти керівників російської мережі продуктових дискаунтерів Mere.


 

Зокрема, указом № 558/2021 санкції було запроваджено проти російських бізнесменів Олександра Щеглова, Андрія, Сергія та Івана Шнайдерів, а також Андрія Вейкулайнена, які планували вивести в Україну мережу супермаркетів Mere.

Mere представляє російську мережу дискаунтерів "Світлофор" в інших країнах. Виходом мережі в Україну займалося ТОВ «Альянстрейдсервіс», бенефіціаром якого вказано ТОВ «НСКТрейд», зареєстроване у Мінську, яке належить Сергію Шнайдеру. Проти неї також застосовано санкції.

Нагадаємо, у червні 2021 року Retailers з'ясував, що Mere планує відновити свою діяльність в Україні. Після публікації новини, на роботу мережі звернули увагу в РНБО. Через кілька місяців у жовтні 2021 року було введено обмежувальні санкції проти мережі.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.