Російська мережа дискаунтерів Mere відновить роботу свого магазину в Миколаєві. У планах відкриття 40 магазинів в Україні до кінця року

11.06.2021
9529

Фото: express.de

До кінця червня 2021 року мережа Mere (проект власників російської мережі дискаунтерів "Світлофор") планує відновити роботу свого магазину в Миколаєві, який був закритий у 2020 році. Крім того, з наступного тижня Mere почне відкривати магазини в інших містах України. У планах мережі - відкриття 40 магазинів до кінця року. Про це повідомив кореспонденту Retailers директор з розвитку Mere в Україні - Артем Хоменко.


 

Раніше видання All Retail повідомило про те, що в кінці 2020 року в Україні відкрився перший магазин Mere у Миколаєві в складі торгового центру "Амстор". Однак магазин пропрацював недовго і закрився.

За словами директора з розвитку, магазин закритий тимчасово, оскільки на даному етапі зазнає труднощів з товарами. Але додав, що він відновить роботу до кінця червня цього року.

Також в планах мережі Mere експансія в інші міста України через відкриття 40 магазинів до кінця року. Наступного тижня відкриються магазини в Білій Церкві, 4 магазини в Дніпропетровській області і один магазин в Чернівцях, повідомили Retailers.

Нагадаємо, виходом Mere на український ринок і розвитком мережі займається ТОВ "Альянстрейдсервіс", зареєстрований 18 липня 2019 р. Бенефіціаром компанії зазначено товариство з обмеженою відповідальністю "НСКТрейд", зареєстроване в Мінську. Кінцевим бенефіціаром вказано засновника російської мережі дискаунтерів "Світлофор" Сергій Шнайдер.

Уже кілька років "Світлофор" розвивається за межами Росії під брендом Mere. Чотири магазини мережі працюють в Німеччині. Також Mere відкриваються в Латвії, Литві, Естонії, Польщі, Сербії. У планах - Іспанія, Франція, Греція і Великобританія. За інформацією Retail Gazette, Mere планує відкрити понад 300 магазинів у Великобританії протягом наступних восьми-десяти років. Своїм виходом мережа планує скоротити частку Lidl і Aldi на 20-30%. Перші чотири магазини відкриються вже в цьому році.

Автори: Олександр Шаріпов, Людмила Будіна

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.