Amazon вилучив з маркетплейса мільйон карток псевдотоваров від коронавіруса

03.03.2020
2997

Фото: New York Post

Онлайн-гігант Amazon забанив і видалив з сайту більше мільйона товарів, які нібито можуть захистити або навіть вилікувати від коронавируса, повідомляє Сharged Rretail. Раніше компанія оголосила про те, що почне видаляти такі товари. Представник Amazon заявив агентству, що адміністрація маркетплейса вправі видаляти товари, які "підривають довіру покупців".


 

За даними Reuters, компанія також почала боротися з "накручуванням цін" на деякі медичні товари. З сайту зникли деякі пропозиції медичних масок, ціна на які була значно вищою за середню.

Ціни на маски для обличчя і дезінфікуючий засіб для рук почали рости через прагнення продавців нажитися на широко поширеному страху навколо спалаху коронавируса. Вже після оголошення про боротьбу з нечесними продавцями представникам Amazon вдалося знайти велику кількість товарів, які продаються набагато дорожче, ніж до спалаху коронавируса.

Агенство Reuters виявило, що на сайті Amazon ціна за упаковку масок з 10 штук виросла з $41,24 долара до $128, у той час як вартість респіратора з двох штук виросла з $6,65 до $24,99.

Джерело: Сharged Retail

Переклад: Людмила Будіна

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.