"Рабен Україна" запровадить електронну ТТН

26.07.2019
2188
PR-МАТЕРІАЛ

Компанія "Рабен Україна" долучається до ініціативи українського уряду та планує запровадити електронну товарно-транспортну накладну (далі — е-ТТН) в рамках проекту з діджиталізації транспортної галузі країни.


"Трансформації – це завжди виклик. Ми розраховуємо, що проект з впровадження Е-ТТН матиме вагомий вплив на процеси трансформації країни в цілому. Саме тому наша компанія – один з провідних гравців на ринку комплексних вантажних перевезень України – беззаперечно підтримає таку ініціативу уряду", – коментує Інна Очеретна, Генеральний директор компанії "Рабен Україна".

Інновація регламентується наказом Міністерства інфраструктури від 03.06.2019 № 413 "Про затвердження Змін до Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні" із змінами та доповненнями від 12 липня 2019 року. Документ передбачає можливість використання електронної форми ТТН як альтернативи паперової форми для збільшення оперативності обміну документами, підвищення ефективності співпраці між контрагентами та вирішення проблеми загублених у дорозі документів.

Е-ТТН працюватиме як звичайний електронний документ. Відправник, маючи доступ до Інтернету, зможе завантажити його у систему, накласти електронний підпис та відправити перевізнику й отримувачу вантажу. Після доставки вантажу вантажоодержувач поставить на е-ТТН свій електронний підпис, таким чином завершивши процес оформлення документа.

"Впровадження ініціативи однозначно полегшить процеси документообігу, дозволить уникнути паперової тяганини. При цьому усі учасники процесу – перевізник, відправник та одержувач – заощадять час. Автоматизувавши процеси, ми знизимо навантаження на фронт-офіс компанії та підвищимо ефективність операційної діяльності.

Попереду, без сумніву, довгий шлях з розробки та впровадження механізмів функціонування електронної накладної. Та ми впевнені, що урядовці, бізнес, громадськість сприятимуть таким трансформаціям, які дозволять ефективно працювати та вести бізнес в умовах "цифрового" світу.

Зважаючи на значимість цього проекту, координатором процесу впровадження е-ТТН в нашій компанії призначено Олену Лозинську, Національного керівника по роботі з клієнтами", – додає Інна Очеретна.

ТОВ  "Рабен Україна" працює на ринку логістики з 2003 року. Ми пропонуємо повний спектр логістичних послуг для контрактної логістики, міжнародних та внутрішніх перевезень, а також морських і повітряних вантажних перевезень. Компанія має близько 500 співробітників у 8 філіях (Київ, Дніпро, Запоріжжя, Харків, Одеса, Львів, Хмельницький, Рівне). Компанія налічує близько 70 000 м² складських площ (включаючи регіони) і близько 600 автомобілів у  розпорядженні.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.