Власник «Великої Кишені» Роман Лунін планує придбати будівлю Київського протезного заводу

29.02.2024
446

Власник Retail Group («Велика Кишеня» і «Велмарт») Роман Лунін Фото Антон Забєльський для Forbes Україна

На аукціоні з продажу державного Київського протезного заводу перемогла компанія ТОВ «Реал Славутич 1», яка входить у Retail Group Романа Луніна. Він запропонував найвищу ставку за підприємство – 165 млн грн, пише Forbes з посиланням на дані «Prozorro.Продажі».


Переможцем аукціону з продажу єдиного майнового комплексу «Київське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство» стало ТОВ «Реал Славутич 1», яке запропонувало найвищу ставку за лот – 165 млн грн.

У складі підприємства є три заводи у Києві, Чернігові та Черкасах сукупною площею 12 298 кв. м. За умовами аукціону, новий власник має сплатити заборгованість підприємства у розмірі 34,4 млн грн. Також основною вимогою є збереження профілю діяльності підприємства протягом щонайменше 10 років. 

Згідно з YouControl, бенефіціарним власником ТОВ «Реал Славутич 1» є Роман Лунін. Він володіє Retail Group, у яку входять торгові мережі «Велика Кишеня» та «Велмарт».

Мережа Retail Group нараховує майже 60 продуктових супермаркетів: приблизно 10 працюють під брендом «Велика Кишеня», 35 – «Велмарт», 15 – «ВК Експрес», один – ВК Select. 

Через велику війну компанія із 64 магазинів закрила п’ять – у Бердянську, Сєвєродонецьку, два – у Харкові та в Херсоні, розповідав наприкінці 2022 року в інтерв’ю Forbes власник Retail Group, Роман Лунін. 

Крім цього, у компанії лишився один маркет на окупованій території в Бердянську. Він, можливо, захоплений окупантами або їх спільниками. Так само функціонували на Херсонщині магазини й інших ритейлерів.

«Ми відкриваємо магазини, можливо, не так інтенсивно, як інші мережі – по два–три на рік. Також протягом п’яти років ми щороку вкладаємо в реновацію магазинів по 500 млн грн», – зазначав Лунін.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.