Мережа аптек “Доброго Дня” отримала 24,4 % корпоративних прав ТОВ “Регіональна аптечна мережа Руан”

23.02.2022
1943

Фото: ТРЦ "Злата Плаза"

Мережа аптек “Доброго Дня” отримала частину корпоративних прав ТОВ “Регіональна аптечна мережа Руан” у розмірі 24,4%. Подальшими кроками поглинання є розвиток аптечної мережі разом з іншими засновниками та партнерами. Про це у компанії “Фармастор” повідомили  All Retail.


Співзасновник компанії з управління комерційною нерухомістю Retail.Pro Артем Рєтін вважає саму угоду цілком логічною у розрізі експансії, але згідно з інформацією з ринку ритейлу, продаж мережі “Руан” здійснювався через покупку юридичної особи — а це не найкраща схема поглинання для аптечного бізнесу.

Експерт вважає, що 20%-30% торгових точок “Руан” доцільно закрити через їх низький товарообіг, технічні особливості та потужну конкуренцію в окремих локаціях. На його думку, деякі з цих об’єктів компанія тримала лише тому, що планувала продавати мережу у найближчій перспективі.

  • ТОВ “Аптека Доброго Дня” зареєстрована у 2014 році і зараз налічує більше ніж 500 аптек по всій країні.

  • Регіональна дніпровська мережа аптек «Руан» була заснована у 1997 році і налічує понад 170 торгових об’єктів у Київській, Полтавській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.