Прибуток Uber у США відновлюється. За рік компанія заробила на доставці їжі більше, ніж на сервісі таксі

16.02.2022
1172

Сервіс доставки Uber Eats перевершив напрямок таксі у виручці компанії Uber, повідомляє The Guardian. Компанія повідомила про дохід у $5,8 мільярдів доларів за четвертий квартал, що значно перевищило очікування аналітиків. Серед них – $2,42 млрд займає доставка їжі, $2,28 млрд – служба таксі, ще $1,1 млрд компанії принесли вантажоперевезення.


 

Доставка стала однією з головних переваг компанії під час пандемії. У IV кварталі бізнес Uber з доставки отримав перший скоригований прибуток — EBITDA сервісу досягла $25 млн. За цей період частка доставки склала 52% від загальної кількості замовлень Uber.  Ще рік тому підрозділ був у збитку на $454 млн.

Квартальні результати Uber перевершили очікування аналітиків, а гендиректор сервісу повідомив, що бізнес замовлення таксі відновлюється після падіння через поширення штаму "омікрон". 

У той же час Uber представила помірний прогноз на I квартал 2022 року: оборот від замовлень повинен становити $25-26 млрд через вплив "омікрону". Це нижче прогнозів аналітиків на $1-2 млрд. Uber також очікує, що EBITDA у першому кварталі року становитиме від $100 до $130 млн порівняно із середньою оцінкою аналітиків у $151 млн.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.