В українському офісі Rocket — скорочення працівників. Це пов'язано із скороченням фінансування

31.01.2022
1313

Фото: Food Inspiration

За інформацією видання dou.ua зараз у сервісі доставки Rocket відбуваються масові звільнення через брак інвестицій. Компанія згортає непрофільні бізнеси та переходить на самоокупність. Як повідомляє DOU з посиланням на коментар Rocket, в Україні скоротили більше 50 людей. За словами компанії, це пов'язано зі змінами кон’юнктури ринку та скороченням фінансування. 


Rocket працює в Україні, Нідерландах, Франції, Португалії, Іспанії, Угорщині та на Кіпрі. Проте офіси компанії зараз є у Києві та Вінниці, в інших містах — лише представники.

Скорочення розпочалися у грудні 2021 і продовжується у січні 2022 року. Як повідомляє AIN, із посиланням на дані пресслужби Rocket, у компанії працювало більше 500 людей, 400 з яких – в Україні, і це – без урахування кур’єрів. Вся технічна команда — близько сотні спеціалістів — зосереджена в Україні. 

За словами Rocket, у зв’язку зі змінами ринку та зменшенням фінансування виникла потреба змінити фінансові плани та шукати додаткові інвестиції. Довелося звільнити близько 50 людей. Скорочення торкнулось команд бек- і фронт-офісу, tech-команди. 40% від загальної кількості звільнених — технічні спеціалісти. Зміни вплинули тільки на українську команду – в іноземних представництвах скорочень не було.

За інформацією AIN, головна і основна причина скорочення — інвестор Rocket. У 2020 році ним став Ігор Рохлін, викупивши 80% компанії. За інформацією видання, Рохлін дофінансовував компанію, щоб та активно розвивалась в Україні і також виходила на нові ринки. Неочікувано для самих фаундерів Rocket, їхній партнер під кінець року зменшив фінансування. Як наслідок, команда не встигла нормально підготуватись до скорочень. «У Rocket вміють рахувати unit-економіку, всі знали про фінансові показники. Пропустити той факт, що раптом не вистачає грошей на зарплати, там просто не могли, — розповів AIN.UA співрозмовник з ринку. — Скорочення стало наслідком різкого скорочення інвестування у проект».

За словами пресслужби Rocket, компанії також довелося згорнути проєкт Dark Store, який готували до запуску. Також компанія відмовилася від локації для запуску Dark Kitchen.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.