Arricano відзвітувала за перше півріччя: дохід скоротився на 22%

03.10.2022
2331

 Девелоперська компанія Arricano до портфелю якої входять ТРК "Проспект" і ТРЦ "РайON" у Києві, ТРК City Mall у Запоріжжі і ТРК "Сонячна Галерея" у Кривому Розі оголосила результати роботи за перше півріччя 2022 року. Повідомлення опубліковано на сайті фондової біржі LSE. Дохід компанії знизився, але вакантність залишається низькою


 Війна в Україні створила значну невизначеність, але усі торгові центри Arricano залишаються відкритими і продовжують торгувати, хоча й у менших обсягах.

  • За перше півріччя 2022 року дохід групи знизився на 22% до $13,2 млн в поріянянні з перишм півріччям 2021 року ($16,9 млн ),в першу чергу, внаслідок тимчасових орендних пільг, наданих орендарям. 
  • Операційний прибуток до переоцінки інвестиційної нерухомості зменшився на 27%  до $8,7 млн.
  • Станом на 30 червня 2022 року середня завантаженість комерційних площ групи становила 98,4%, тоді як 2021 році становив 99,5%.
  • Вартість чистих активів зменшилася майже вдвічі до $83,2 млн в порівнянні з $163,8 млн станом на 31 грудня 2021 року.

"Військове вторгнення Росії в Україну різко вплинуло на наші оперативні показники, — прокоментувала генеральна директорка Arricano Ганна Чуботіна. — Наша команда та орендарі працювали в надзвичайно стресових умовах, коли, щоб продовжувати працювати, необхідні самовідданість і беззастережна віра в наш народ і країну. Завдяки їхнім часто героїчним зусиллям нам вдалося зберегти бізнес, який і зараз має хороші позиції, щоб коли закінчиться війна, продовжувати рости та зосереджуватися на наших довгострокових цілях".

Протягом серпня-вересня у торговельних центрах Arricano відкрито 15 нових магазинів та закладів, серед яких - brabrabra, Greek House, Brand Shop, Pull in Love, Yabloki, Sushi to Go тощо.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.