Власник Zakaz.uа спростував угоду із сервісом Glovo

01.02.2022
1352

Фото: Zakaz

Власник Zakaz.ua Степан Черновецький каже, що не продав Zakaz.ua. Про це пише НВ Бізнес.


«Ми ведемо з багатьма переговори. Угоди у нас поки що немає. Я хотів би, щоб вона була. Але на найвигідніших для нас умовах», — заявив бізнесмен.

Черновецький розповів, що минулого року через Zakaz.ua було продано товарів на $130 млн, а цього року компанія планує вийти на показники $200 млн. За його словами, у перший рік пандемії Covid-19 кількість замовлень зросла на 300%.

"На $31 млн ми мали продати товарів у 2020 році. А продали на $85 млн або $86 млн. У нас був такий стрибок попиту, що сервіс ліг", — зазначив Черновецький.

Про можливу угоду між сервісами доставки стало відомо наприкінці листопада минулого року. Проте одразу після виходу новини жодна зі сторін не підтвердила цю інформацію. Підписання угоди затягнулось через складний та довгий процес due diligence Zakaz.ua.

Нещодавно видання AIN знову повідомило про те, що сервіси домовилися про поглинання. За інформацією видання, угода оформлена у двох форматах:

  • Частина інвесторів отримали виплати готівкою. 
  • Інша частина — 20% готівкою і 80% акціями Glovo. 

Основний акціонер Zakaz.ua, фонд Chernovetskyi Investment Group, обрав саме другий варіант.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.