AIN: іспанський Glovo закрив угоду з сервісом доставки продуктів Zakaz.ua

21.01.2022
1706

Фото: Zakaz.ua

Glovo домовилась про поглинання українського сервісу Zakaz.ua. Про це повідомляє AIN.


За інформацією видання, угода оформлена у двох форматах:

  • Частина інвесторів отримали виплати готівкою. 
  • Інша частина — 20% готівкою і 80% акціями Glovo. 

Основний акціонер Zakaz.ua, фонд Chernovetskyi Investment Group, обрав саме другий варіант. Це дозволить компанії максимізувати свій дохід від інвестицій у Zakaz.ua. 

Нагадаємо, про можливу угоду між сервісами доставки стало відомо наприкінці листопада минулого року. Проте одразу після виходу новини жодна зі сторін не підтвердила цю інформацію. Підписання угоди затягнулось через складний та довгий процес due diligence Zakaz.ua, зазначає видання.

Фахівець Concorde Capital Олексій Авраменко у коментарі Retailers оцінив вартість Zakaz.ua у $70-$80 млн. Він зазначає, що покупка має бути цікавою для Glovo, оскільки дозволяє масштабувати свій бізнес із виходом у нову нішу. "Glovo вже досягла лідируючих позицій у сфері доставки їжі із закладів громадського харчування", — зазначив Авраменко.

Експерти Forbes оцінили можливість угоди як позитивну та оцінили її у $30-40 млн, що вдвічі нижче, ніж передбачалося раніше. На це вплинуло кілька факторів — відсутність глобального масштабування Zakaz.ua та конкуренції, адже жодна ритейл мережа не зможе купити такий стартап з доставки їжі, адже з ним перестануть співпрацювати контрагенти, що може зашкодити бізнесу.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.