Aldi тестує технологію без кас у деяких нових магазинах

05.10.2021
2995

Фото: Charged Retail

Німецька мережа дискаунтерів Aldi тестує магазини без кас. Про плани відкрити такий магазин у Лондоні рітейлер заявив у кінці вересня. Тепер нова точка з технологією без кас з'явиться у Нідерландах і буде працювати у тестовому періоді протягом 12 місяців, повідомляє Chain Store Age.


Технологія без кас від Aldi відрізняється від тієї, яку вже кілька років розвиває Amazon.

Покупці зможуть потрапити у новий магазин у Нідерландах за допомогою QR-коду. Камери на стелі, підключені до алгоритмічної технології ізраїльської компанії Trigo, будуть автоматично відстежувати переміщення покупців і вибір продуктів у магазині в режимі реального часу, дозволяючи їм зайти до магазину, забрати бажані товари і вийти, не зупиняючись на касі.

Платежі будуть проводитися у цифровому вигляді. Електронний чек приходить на електронну пошту. Система не використовує розпізнавання осіб, сканування очей або відбитків пальців або будь-які інші біометричні ідентифікатори. Замість цього технологія комп'ютерного зору Trigo відстежує тільки рух покупців і товарів у магазині. Дані про покупців і переміщенні товарів і їх виборі анонімні, а система відповідає вимогам конфіденційності Загального регламенту ЄС щодо захисту даних (GDPR).

Відкриття технологічних магазинів входить до стратегію розвитку мережі по відкриттю 100 торгових точок протягом двох років у Великобританії. Оголошення про тестування нової концепції було за запуском Aldi у 2020 році сервісу click-and-collect, який тепер доступний у більш ніж 200 магазинах Aldi по всій Великобританії.

Піонером технології без кас є Amazon з Just Walk Out, яка поєднує в собі комп'ютерний зір, об'єднання датчиків і алгоритми машинного навчання, дозволяючи клієнтам ідентифікувати себе через додаток або кредитну карту, а потім без проблем робити покупки. Крім пропозиції Just Walk Out у власних продуктових магазинах Amazon Go, Amazon Fresh і Whole Foods, омніканальний гігант з 2020 року ліцензує його іншим рітейлерам.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.