Портрет керівника середньої ланки у рітейлі: скільки отримує і обов'язкові навички

22.09.2021
5391

Фото: Depositphotos

Спеціально для Retailers.ua аналітики кадрового порталу grc.ua підготували огляд вимог до посади керівника середньої ланки у рітейлі.


За даними дослідження, 25% всіх вакансій у категорії "Менеджмент, керівники" - це пропозиції роботи для керівників середньої ланки, які шукають роботу у сфері рітейлу.

Розмір заробітної плати

Найчастіше рітейл-роботодавці шукають середній менеджмент для таких категорій:

  • "роздрібна торгівля" (15% всіх актуальних вакансій на кадровому порталі grc.ua);
  • "продаж електроніки, побутової техніки, комп'ютерів і оргтехніки" (11% всіх вакансій);
  • "продаж продуктів харчування" (9%).

Середній рівень заробітної плати менеджерів середньої ланки у сфері рітейл - близько 32 000 грн. При цьому, третина вакансій пропонує оклад на 10 000 грн менше - від 21 300 грн.

 

На більш високий оклад (від 34 600 до 42 3000 грн) можуть розраховувати 18% претендентів. Заробітну плату від 48 000 грн пропонують 10% роботодавців зі сфери рітейлу.

Якості кандидата

Ідеальний кандидат на позицію керівника середньої ланки, на думку рітейл-роботодавця, це фахівець з досвідом роботи від трьох до шести років (46% роботодавців на сайті grc.ua вказали саме такий досвід роботи) або від року до трьох (32% вакансій).

Тільки 13% роботодавців зі сфери рітейлу готові розглядати менш досвідчених фахівців (менше року або взагалі без досвіду роботи) на позицію керівника середньої ланки. Для більш досвідчених кандидатів (з досвідом роботи від 6 років) вакансій ще менше - всього 9%.

Крім досвіду роботи важливий також мікс soft і hard skills кандидата. 81% всіх рітейл-роботодавців, які шукають керівника середньої ланки, вказали як обов'язковий досвід управління персоналом. 62% відзначили навичку ведення переговорів. Для 52% вакансій важливий досвід управління продажами. Ще 38% роботодавців відзначили досвід стратегічного планування як обов'язковий для кандидата, що шукає роботу менеджером середньої ланки у сфері рітейлу. Також, важливі аналітичні навички кандидата: аналітика ринку (30%), аналітика продажів (20%) і навички маркетингового аналізу (15%).

 

Знання англійської на рівні не нижче, ніж Upper-Intermediate вказали тільки 20% роботодавців. Цей навик не обов'язковий, але дає істотне підвищення до рівня заробітної плати. Так, у середньому, кандидат з більш високим рівнем знання англійської мови може претендувати на оклад вище на 5-15%, ніж кандидат без знання іноземної мови.

Досвід роботи у CRM (15%), 1С: Управління Торгівлею (10%) і навик холодних продажів також не обов'язкові, але можуть допомогти кандидату виділитися на тлі інших претендентів.

В цілому, на позицію керівника середньої ланки, роботодавці шукають лідера з досвідом роботи у сфері рітейлу, з добре розвиненими організаторськими та аналітичними навичками та здатного ефективно управляти персоналом, навчаючи і розвиваючи співробітників.

Фото: Depositphotos

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.