"Спортмастер Україна": Включення материнської компанії до списку санкцій не аргументовано і безпідставно

22.02.2021
3715

Фото: brs.in.ua

У компанії "Спортмастер Україна" заявили: "Прецедент включення Sportmaster Operation Pte.Ltd до списку санкцій є не аргументованим і безпідставним, викликає багато питань, відповіді на які поки не можуть дати навіть провідні юристи України". Гендиректор компанії підкреслила, що зараз магазини мережі продовжують працювати, пише rau.ua


Офіційна відповідь компанії:  "Спортмастер Україна" працювала і буде продовжувати працювати виключно в правовому полі і немає приводів і підстав для обмеження господарської діяльності. Прецедент включення материнської компанії Sportmaster Operation Pte.Ltd до списку санкцій є не аргументованим і безпідставним, викликає багато питань, відповіді на які поки не можуть дати навіть провідні юристи України. Компанія багато років є великим платником податків, і з кожним роком збільшує кількість робочих місць на ринку праці України (наразі їх близько 1500) ".

Генеральний директор "Спортмастер Україна" Людмила Книш: "Всі ці роки компанія "Спортмастер Україна" вела і веде самостійний, незалежний, чесний, відкритий бізнес, заснований на суворому  дотриманні Законів України, встановлених правил і кодексу бізнесу і залишається поза політикою. У 2021 року  компаніїмвиповнюється 25 років. За цей час компанія стала одним з найбільших рітейлерів на ринку спортивних товарів.

Сьогодні магазини "Спортмастер Україна" продовжують свою роботу і виконувати всі норми міжнародного і національного законодавства. Зобов'язання перед клієнтами і партнерами виконуються в повному обсязі відповідно до досягнутих угод .... Ми за чесний бізнес і розвиток ринку в прозорого конкурентного середовища ".

У компанії відзначають, що пріоритет - зберегти робочі місця, забезпечити своєчасні виплати заробітних плат, компенсаційних і пільгових виплат. "Компанія продовжує реалізацію своєї стратегії в частині розвитку мереж як власних, так і франчайзингових", — йдеться в повідомленні.

  • 19 лютого 2021 президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким підтримав рішення РНБО про введення санкцій. Під них потрапила компанія Sportmaster Operation Pte.Ltd - материнська компанія мережі «Спортмастер», яка працює в Україні, в Росії, Білорусії, Казахстані, Китаї та Польщі.
  • Санкції передбачають обмеження торгових операцій, припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень на території України, заборонена виводу капіталів за межі країни, припинення виконання економічних і фінансових зобов'язань. Санкції діють три роки.
  • Причини - за якими були введені санкції - в документі не вказані.
  • Перший магазин в Україні був відкритий в 2001 році. На офіційному сайті sportmaster.ua йдеться, що компанія заснована братами Миколою та Володимиром Фартушняками, уродженцями Кривого Рогу. Під маркою Sportmaster на території України працює 30 магазинів, а загальне число дилерських і франчайзингових магазинів становить більше 150.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.