Новий поворот у корпоративному конфлікті "Цитрус". Один із власників намагається через суд змінити компанію власника торгових марок

16.02.2021
4580

Фото: с сайта kharkov.karavan.com.ua

Компанія "ЗТ-Інвест" намагалася передати права на торгові марки (у тому числі "Цитрус") компанії "Т-Рент". Ця інформація міститься в судовій справі, на яку звернуло увагу видання Delo.ua.


 

"ЗТ-Інвест" володіють на паритетних засадах Дмитро Зінченко і Григорій Топал (вони ж - власники мережі "Цитрус"). На початку липня 2020 року Зінченко заявив, що його бізнес-партнер намагається захопити компанію. Тоді і дотепер Григорій Топал публічно не коментував заяву Зінченка.

 "ЗТ-Інвест" звернулася в "Український інститут інтелектуальної власності" з проханням передати "Т-Рент" права власності на торгові марки "Цитрус", "Цитрус гаджети та аксесуари", "Цитрус дискаунт", Citrus, Citrus discount, L.A.P.T.I., like.bike, Air Music і eton. 6 січня 2021 року інститут відмовив у цьому "ЗТ-Інвест", остання звернулася до суду з вимогою скасувати це рішення. Підготовче засідання призначено на 1 березня.

 У публікації Delo наводяться слова Дмитра Зінченко про те, що передачу прав з компанії на компанію проводить його бизнес-партнер Григорій Топал. Згідно з даними YouControl кінцевим власником "Т-Рент" є Наталія Новікова. Компанія створена наприкінці липня 2020 року, розмір статутного капіталу - 1000 грн.

 

  • Влітку 2020 року джерела ain.ua розповіли про декілька можливих причин конфлікту власників "Цитрус". За інформацією деяких співробітників мережі, проблеми в "Цитрус" між засновниками почалися навесні 2020 року невідомих причин. У хід йшла прослушка, стеження і т.д. Через корпоративну війну з компанії пішло кілька співробітників. Друга версія, що конфлікти між засновниками були давно, але причиною розбіжностей могло стати призначення на посаду CEO "Цитрус" нового керівника - Вадима Лисюка, який до цього (2014-2016) вже працював у компанії. Нібито сварка між Зінченком і Топалом сталася через неузгодження функцій керівника. Кілька різних джерел повідомили ain.ua, що реакція Зінченко на нове призначення була непослідовною і імпульсивною. У самій компанії нічого не підтверджували, але й не спростовували.

Авторка: Вероніка Гаврилюк

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.