Вирубування дерев заради терміналу “Нової пошти” визнали незаконним

14.01.2022
3318

Фото: Facebook/ Владимир Горковенко

Вирубування дерев поблизу села Проліски, що на Бориспільській трасі для будівництва терміналу “Нова пошта” визнали незаконним. Про це повідомляє The Village з посиланням на Державну екологічну інспекцію.


Повідомляється, що підприємство ТОВ «Подол-Експо» (має одного засновника з «Новою поштою») планувало будівництво на двох ділянках загальною площею майже 20 гектарів. При цьому вирубали дерева, порушивши вимоги Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах.

Збитки екологи оцінили у 865 945 гривень. Цю суму підприємство сплатило у повному обсязі. Крім того, до адміністративної відповідальності за статтею 153 КУпАП (знищення або пошкодження зелених насаджень) притягли керівника компанії «Подол-Експо» та стягнули штраф.

У “Новій пошті” зазначили, що дерева вирубали не на всій ділянці у 20 гектарів, де планували вести будівництво, а приблизно на 3 гектарах. Наразі, за даними компанії, усі роботи з будівництва зупинили.

Також повідомили, що після інциденту висадила вже близько 30 гектарів нових насаджень у лісах біля сіл Кийлів, Старе та Вишеньки й планують продовжити озеленення територій.

Нагадаємо, у грудні стало відомо, що на Бориспільській трасі, “Нова пошта” вирубала частину лісу для будівництва терміналу. Тоді у компанії зазначили, що мають усі дозвільні документи для виконання таких робіт.

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.