Дослідження Info Sapiens: споживчі настрої українців у грудні покращилися

14.01.2022
2601

Фото: Publish Україна

Агентства Info Sapiens провело дослідження згідно з яким індекс споживчих настроїв українців у грудні зріс на 1,2 пункти та становить 67,2 пункти. Ріст спричинений ростом індексів поточного та очікуваного матеріального становища та індексом доцільності робити великі закупи.


  • Індекс поточного становища (ІПС) зріс і складає 65,3, що на 3 п. вище за показник листопада. З них індекс поточного особистого матеріального становища склав 57,5, що на 3 п. вище за рівень цього індексу у листопаді. Індекс доцільності великих покупок збільшився на 3 п. та встановився на позначці 73,1.
  • Індекс економічних очікувань (ІЕО) складає 68,4, що на 0,1 п. нижче від рівня цього індексу у листопаді. Зокрема, індекс очікуваних змін особистого матеріального становища складає 68,8, що на 3,3 п. вище за рівень цього показника у листопаді.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.