Обсяг ринку іграшок в Україні за І півріччя 2021-го року виріс на 6,2% – до $256 млн

22.11.2021
2971

Фото: EVA Blog

За оцінками Української Асоціації індустрії іграшок, обсяг ринку іграшок в Україні за 2020-й просів на 9% у порівнянні з 2018 роком – до $242 млн. Причина падіння – пандемія COVID-19.  Про це повідомляє  RAU з посиланням на презентацію підсумків року  Президента Української Асоціації індустрії іграшок (УАІІ) і СЕО групи компаній Kiddisvit Павла Овчіннікова. Проте за І півріччя 2021 року обсяг ринку зріс на 6,2% – до $256. Ці цифри включають продажі всього ринку іграшок, у тому числі Happy Meal у McDonald’s і програми лояльності у супермаркетах. 


Ситуація з експортом іграшок з України покращилася: за дев’ять місяців поточного року експорт українських товарів зріс на 50%, що вже перевищує обсяг продажів всього 2020 року. 

По каналам продажів ситуація не сильно змінилася у 2021 році. Переважна їх кількість припадає на спеціалізовані магазини, причому цей канал трохи виріс до 57% за рахунок скорочення частки супермаркетів (19,5%), ринків (11,5%), а також інтернет-магазинів (12%), які після ослаблення локдаунів все-таки 1% частки продажу втратили. 

За даними Euromonitor International, до глобальних трендів відносяться бажання споживачів зробити світ кращим і перехід від імпульсивних до запланованих покупок. Серед інших пріоритетів аналітики виділяють: переїзд за місто і на відкриті локації, новий омніканальний світ, нова гнучкість часу, люди проти політиків, одержимість безпекою, нове відчуття якості життя, баланс ціни та якості. На першому місці - бажання жити і працювати з дому. 

Ключовими трендами у цьому році стали: S.T.E.M. ( інтерактивні іграшки або ігрові набори, які спонукають дітей вивчати, конструювати, винаходити, впроваджувати інновації та мислити нестандартно ), eco-friendly іграшки, настільні ігри та іграшки для розвитку емоційного інтелекту. 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.