ЗМІ повідомляють, що “Укрпошта” купує банк “Альпарі”. У компанії цю інформацію спростовують

15.11.2021
2024

Фото: rau.ua

У ЗМІ з’явилася інформація, що “Укрпошта” досягла домовленості щодо купівлі банку “Альпарі” за 260 млн грн. Проте компанія  це спростовує.


За інформацією Liga.net АТ "Укрпошта" досягла домовленості щодо купівлі банку АТ "Альпарі банк". Ціна угоди – 260 млн грн, повідомили LIGA.net співрозмовники у Кабміні та “Укрпошті”. За інформацією видання, Кабінет міністрів та Міністерство інфраструктури, власник “Укрпошти” - погодили угоду. Проте у компанії інформацію про купівлю банку спростовують.

«”Укрпошта” давно має на меті придбання банку згідно своєї стратегії розвитку та веде перемовини з учасниками ринку щодо цього. Станом на сьогодні, “Укрпошта” не є власником жодного з банків, а також не подавала документи на придбання банку в НБУ та АМКУ»  — зазначили в компанії у коментарі Retailers.

Нагадаємо, “Укрпошта” оголосила тендер з відбору оцінювача банку в середині травня 2021-го. А у вересні з’явилася інформація про те, що компанія має намір оформити угоду з купівлі невеликого українського банку протягом двох найближчих кварталів.За даними НБУ, на українському ринку є шість банків, які підпадають під критерії: "Оксі Банк", "Європромбанк", “Фамільний”, “Траст-Капітал”, “Портал” і “Альпарі”.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.