Суд визнав недійсною передачу частки “Цитруса” Корбану. Він планує оскаржувати рішення

01.10.2021
2533

Фото: Citrus

Суд визнав недійсною передачу частки у 50% одному з юросіб компанії “Цитрус” Геннадію Корбану. Той з рішенням не згоден і буде його оскаржувати. Про це йдеться в рішенні суду, повідомляє AIN.


У березні 2021 року в компанії “ЗТ— ІНВЕСТ” змінилися власники. Якщо раніше вона  на 50% належала співзасновнику Григорію Топалу і Дмитру Зінченко, то на 1 березня 50% Зінченко відійшли українському бізнесменові Геннадію Корбану. Майже відразу ж після цієї новини стало відомо, що Топал оскаржує цю угоду в суді. 14 вересня 2021 року Господарський суд Одеської області визнав передачу цієї частки Корбану недійсною.

У позові, який розглядав суд, позивач просить скасувати державну реєстрацію змін до відомостей про цю юрособу, проведених у лютому 2021 року. Позивачем тут виступає Топал (або його представники), відповідачем — Корбан.

Суд постановив визнати недійсною передачу частки  юрособі, і скасувати відповідні зміни у держреєстрах. Це — не остання інстанція, і дане рішення можуть оскаржити.

Як зазначено у рішенні: той, хто відчужує частку, зобов’язаний спочатку письмово повідомити інших учасників ТОВ про свій намір це зробити. І тільки у разі, якщо жоден з них протягом тридцяти календарних днів з дати отримання такого повідомлення не відповість, то можна відчужувати іншим.

У коментарі Геннадій Корбан зазначив, що оскаржуватиме рішення: «Це рішення не вступило у законну силу і буде опротестовано в апеляційній інстанції на наступному тижні». 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.