Україна з 23 вересня переходить у жовту зону карантину. Які обмеження вступлять в силу для закладів громадського харчування і кінотеатрів

21.09.2021
2776

Фото: hromadske.radio

З четверга, 23 вересня, на всій території України буде встановлена ​​жовта зона карантину. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Відповідне рішення 21 вересня прийняла Державна комісія ТЕБ та НС.


 

У країні запрацюють нові правила адаптивного карантину, які послаблюють обмеження для тих закладів господарювання та освіти, у яких щеплення першою дозою отримали не менше 80% персоналу.

За новими правилами заборонено:

  • проведення масових заходів за участю понад 1 людину на 4 кв. м. площі будівлі або території;
  • у ресторанах не більше чотирьох осіб можуть сидіти за столиком, відстань між столами - мінімум 1,5 метра. За умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому з натягнутими масками, крім часу сидіння за столом для прийому їжі і напоїв.
  • заповненість кінозалів і залів інших установ культури більш ніж на 50% місць;
  • заповненість спортзалів і фітнес-центрів більш ніж 1 людина на 10 кв. метрів;

Винятки: більшість цих обмежень не застосовуються, якщо всі учасники (відвідувачі) і не менше 80% організаторів масових заходів (або працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів і басейнів) матимуть жовтий або зелений COVID-сертифікати.

  • Нагадаємо, Кабінет міністрів прийняв рішення продовжити карантин в Україні до 31 грудня.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.