Власник TikTok, ByteDance, скасує обов'язкові понаднормові години роботи по вихідним дням

13.07.2021
1735

Фото: Ferra.ru

Китайська компанія ByteDance, що володіє додатком TikTok, з 1 серпня відмовиться від практики понаднормової роботи у вихідні, повідомляє Reuters. Рішення прийнято на тлі обговорень, чи варто китайським технологічним компаніям відмовитися від режиму роботи "996" — з дев'ятої ранку до дев'ятої вечора шість днів на тиждень.


 

У липні обов'язкову роботу по неділях скасувала конкуруюча з ByteDance вiдеоплатформа Kuaishou, зазначає vc.ru, з посиланням Financial Times. Обидві компанії дотримувалися практики "великих і малих тижнів", популярної серед багатьох китайських компаній — коли співробітники працювали по неділях кожного другого тижня.

Як зазначає FT, обговорення підігріла смерть у січні декількох співробітників китайського рітейлера Pinduoduo. Тоді китайські ЗМІ писали, що причиною стали переробки.

Однак такий графік підтримують в Alibaba і Tencent — компанії вважають понаднормову роботу надійним способом вижити в умовах конкуренції і заробити великі статки.

Причиною змін могло стати посилення регулювання діяльності великих компаній. У квітні Сі Цзіньпін закликав компанії запобігти безконтрольне нарощування капіталу і посилити "захист робочих".

Працівники ByteDance і Kuaishou припустили, що їх компанії прагнули скоротити витрати на оплату понаднормових. Як зазначає видання TechNode, до 20% зарплати співробітників ByteDance доводиться на оплату регулярної роботи по неділях.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.