Eldorado запустив програму з утилізації старої техніки при покупці нової для своїх покупців

12.07.2021
5250

Фото: Eldorado

Eldorado запустив пілот проекту відповідальної утилізації "Вторинна переробка — це первинно". При покупці великогабаритної техніки, наприклад, холодильника або морозильної камери, компанія забирає стару техніку на утилізацію. Про це повідомили у прес-службі рітейлера.


 

Проект діє у Києві, Броварах, Борисполі, Ірпені та Бучі. Стара техніка потрапляє на утилізацію у Центр управління відходами. Послуга включає винос техніки, завантаження у транспортний засіб, доставку до місця утилізації і подальший контроль процесу. У компанії відзначають, що техніка повинна бути демонтована, відключена від мережі, комунікацій і мати належний вигляд. Послуга утилізації покупцям Eldorado буде коштувати 2 грн.

В Україні на переробку відправляється не більше 2% побутових приладів. Неправильно утилізована техніка здатна завдати шкоди як природі так і людям. Крім того, 80% компонентів з відпрацьованої техніки можна використовувати повторно. Утилізація починається з відкачування холодоагенту. Далі йде розбирання холодильника: видалення всього, що може бути вдруге перероблено. Кожен пристрій вручну розбирається на компоненти і сортується за видами матеріалів: пластик, метали, скло, дроти, плати та інше. Далі ці компоненти йдуть на вторинну переробку і стають новими товарами, йдеться у повідомленні компанії.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.