Deus Robotics залучив $1,5 млн від фонду SMRK

27.02.2023
1515
Deus Robotics залучив $1,5 млн від фонду SMRK

Український стартап Deus Robotics залучив $1,5 млн від фонду SMRK. Попередній інвестиції у $5 млн не судилося статися через війну, повідомляє Forbes


 

Компанія Deus Robotics Павла Пікуліна отримала $1,5 млн посівних інвестицій від фонду SMRK Олександра Косована. Виробника складських роботів оцінили у $15 млн, розповів Forbes партнер SMRK Влад Тісленко. З цього можна зробити висновок, що фонд придбав 10% підприємства. Найбільший і поки єдиний клієнт Deus Robotics – українська «Нова Пошта», нові гроші потрібні на масштабування у США. Як Deus Robotics втратив $5 млн

У 2022-му Пікулін планував збільшити виробництво із 40 роботів на рік до 1000 й вийти на операційний прибуток.  Deus Robotics якраз підписав інвестугоду із BGV Trident Capital. Заснований росіянином з українським громадянством Іллею Пономарьовим і співвласником АТБ Геннадієм Буткевичем фонд вклав у виробника роботів $5 млн. За умовами контракту гроші мали надійти до кінця лютого, каже Пікулін, однак стартап їх так і не побачив.

У 2022-му глобальний ринок складських роботів вартував $5,7 млрд, порахували дослідники агенції IMARC Group. Серед найвідоміших гравців – Amazon Robotics, китайський Quicktron, що обслуговує склади AliExpress, партнер DHL Locus Robotics.

Під ринок США стартап змінив назву – до 2022-го він називався Deus Robots. Американцям так подобається більше, каже Пікулін. Чи прискорить нове ім’я підписання контракту, невідомо. Переговори з першим американським клієнтом тривають, не вдаючись у подробиці каже засновник. Також на 2023-й запланований вихід у Польщу та створення нових моделей. 

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.