Samsung представила платіжну карту з Touch ID. Її використовуватимуть для карт Mastercard

28.01.2022
1797

Фото: Samsung

Samsung презентувала нову мікросхему з трьома рівнями захисту — ідентифікація відбитку пальця, Secure Element і Secure Processor. Її використовуватимуть для карт Mastercard. Про це повідомляється на сайті компанії.


Мікрочіп S3B512C зчитує інформацію за допомогою датчика відбитку пальця, зберігає та аутентифікує зашифровані дані завдяки захисту від несанкціонованого злому Secure Element та аналізує й опрацьовує дані через Secure Processor.

Samsung вже отримала декілька сертифікацій та співпрацює з платіжною системою Mastercard. Проте у компанії наголошують, що чіпи можна використовувати не лише для платіжних карток, а й карт з високою аутентифікацією студентів або співробітників підприємств.

Нова ІС безпеки є першим у галузі комплексним рішенням на базі чіпа безпеки, який зчитує біометричну інформацію за допомогою датчика відбитків пальців, зберігає та перевіряє справжність зашифрованих даних за допомогою захищеного від розтину SE, а також аналізує та обробляє дані за допомогою захищеного процесора.

Завдяки вбудованій новій ІС безпеки, біометричні платіжні картки дозволять швидше та безпечніше робити покупки. Біометрична автентифікація усуває необхідність вводити PIN-код на клавіатурі, а також запобігає шахрайським операціям.

Зашифровані дані відбитків пальців зберігаються у системі SE, яка отримала такі міжнародні сертифікати. Крім того, технологія захисту від підробки відбитків пальців не дозволяє неавторизованим користувачам обійти систему безпеки за допомогою незаконних методів, таких як штучні відбитки пальців.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.