Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу email розсилку.
Вареники без кордонів: Glovo ділиться статистикою до Дня вареників
Фото: Glovo
Напередодні Дня вареників, компанія Glovo проаналізувала річну статистику замовлень цієї традиційної української страви у світі. За останні 12 місяців користувачі зробили 1,266,170 замовлень вареників, що на 19,5% більше, ніж торік.
Україна входить у топ-3 країн за кількістю замовлень — 273 тисячі порцій. Попереду лише Польща (483 тис.) і Грузія (375 тис.). Також вареники активно замовляють у Казахстані (43 тис.) та Киргизстані (27 тис.).
Де замовляють вареники найчастіше
Через Glovo вареники можна замовити у понад 8 500 закладах світу, з яких 3 197 — в Україні. Найбільше ресторанів із варениками в Україні (37%), Польщі (34%) та Казахстані (7%).
Ціни та кулінарні рекорди Середня вартість порції вареників в Україні становить 2,9 євро, у Польщі — 4,7 євро, у Грузії — 7,9 євро. Найдорожчі українські вареники — із камбалою, голландським соусом і ікрою форелі з ресторану Babo Gardens (15,10 євро). Найдешевші — класичні з картоплею та грибами з мережі Tavria V (0,14 євро).
У світі ж найдорожчий варениковий набір — Dumplings Party for 4 з ресторану Dumpling Station Alvalade у Португалії за 37 євро.
Рейтинг українських міст за любов'ю до вареників
Київ традиційно лідирує з часткою 53% усіх замовлень по країні, за ним — Львів (9%) і Дніпро (8%). У топі смаків — вареники з картоплею (20%), з м’ясом (8%) та з вишнями (7%). Популярність цих начинок залишається незмінною роками.
День вареників — ще одне нагадування, що українські кулінарні традиції живуть і розвиваються, а Glovo допомагає ділитися ними зі світом.
