Від Тернополя до Львова: які ТРЦ відкриються на заході України в найближчі роки

01.04.2024
674

Фото: Retail & Development Advisor

Цьогоріч нові ТРЦ розпочнуть роботу в Ужгороді, Мукачево та Івано-Франківську. А в Тернополі розпочнуть будівництво найбільшого в місті 4-поверхового ТРЦ Warshawsky


На сьогодні на різних стадіях реалізації на заході країни знаходяться одразу 6 проєктів нових торгово-розважальних центрів сумарною площею понад 180 000 кв. м. Про це повідомляє консалтингова компанія Retail & Development Advisor (RDA), яка виступає ексклюзивним брокером та консультантом цих ТРЦ. 

“Вже у цьому році до відкриття заплановані ТРЦ Ukraine в Ужгороді, ТЦ А7 в Івано-Франківську та ТРЦ Росвигів у Мукачеві. Найбільший з них - чотириповерховий ТРЦ Ukraine - відкриється на ужгородському проспекті Свободи. Він займатиме близько 20 000 кв. м площі, з яких 12 000 кв. м буде відведено під оренду. До кінця весни будуть завершені будівельні роботи, а влітку розпочнеться облаштування фасаду та проведення внутрішніх робіт”, - говорить генеральний директор компанії RDA Андрій Лотоцький. 

За його словами, якірними орендарями ТРЦ будуть продуктовий супермаркет ALMA площею майже 3000 кв. м, сучасний кінотеатр, фудкорт, а також відомі в Україні торгові мережі одягу, парфумерії, ювелірної продукції тощо. Серед них будуть бренди польської fashion-групи LPP, магазини Brocard, Золотий Вік, Укрзолото та інші національні та міжнародні бренди. 

Інші ТРЦ, заплановані до відкриття у 2024 році, за масштабами будуть менші. Проєкт торгового центру А7 в Івано-Франківську планується відкрити в листопаді на вулиці Галицька, 57. Його загальна площа становитиме 10 000 кв. м, а торгова - 7500 кв. м. Компанія RDA вже розпочала процес підписання попередніх угод з орендарями, серед яких бренди LPP, Fly Kids, Золота країна та низка інших операторів.

Наприкінці року також очікується запуск у Мукачеві торгово-розважального центру Росвигівський, який розміститься на перехресті вулиць Росвигівська та Генерала Петрова. Це зробить його зручним як для пішохідного трафіку, так і для автомобільного. Додаткових відвідувачів торговельному центру також забезпечуватиме близькість траси міжнародного значення Київ – Чоп. Загальна площа ТРЦ займатиме 5600 кв. м (GLA – 3500 кв. м), а основним якорем об’єкта буде продуктовий супермаркет ALMA площею 1300 кв. м. В ТЦ також будуть предствлені бренди LPP, Алло, Золота Країна, Prostor та інші.

На другий квартал наступного року також заплановано запуск першої черги двоповерхового ТРЦ Family Mall в Стрию Львівської області. Цей торгово-розважальний комплекс розташується на вул. Болехівська, 2. Він матиме підземний (на 300 місць) та наземний (на 135 місць) паркінги, а його загальна площа складатиме понад 26 000 кв. м, з яких 17 000 кв. м призначатимуться під оренду. Відкриття другої черги ТРЦ намічено на перший квартал 2026 року. 

Як зазначають в компанії RDA, цьогоріч також розпочнеться будівництво двох великих ТРЦ у Львові й Тернополі. У Львові новий ТРЦ Kvartal City буде споруджуватися на вул. Шевченка, 313. В межах реалізації цього проєкту планується будівництво будівлі загальною площею 51 300 кв. м, з яких 12 000 кв. м займатиме багаторівневий паркінг, ще 10 000 кв. м - підземний паркінг. Під відкриття операторів торгівлі тут буде відведено 22 500 кв. м, а під офісну складову – 2450 кв. м. Також в ТРЦ Kvartal City відкриється кінотеатр I-MAX площею близько 3400 кв. м. Запуск об’єкта в роботу девелопер планує вже в I кварталі 2026 року. 

У Тернополі цьогоріч має стартувати будівництво найбільшого в місті ТРЦ Warshawsky загальною площею 64 367кв. м. Як повідомлялося раніше, проєкт чотириповерхового торгово-розважального центру на Підволочиському шосе передбачає 33 000 кв. м орендних площ та повноцінний автовокзал в структурі ТРЦ. Втім, зараз RDA проводить удосконалення концепції комплексу з метою збільшення торгових площ, зважаючи на ажіотаж ритейлерів, і разом з тим, планує зробити паркінг більшим та комфортнішим. 

Retail & Development Advisor працює на українському ринку вже понад десяти років. Компанія надає повний комплекс послуг не тільки у сфері торговельної, але й офісної та логістичної нерухомості.

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.