«Укрпошта» має намір у 2024 році збільшити кількість відправлених посилок на 50%

28.02.2024
856

Фото: Укрпошта

Державний поштовий оператор «Укрпошта» має намір у 2024 році збільшити кількість відправлених посилок на 50%, про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський в ефірі ютуб-проєкту Forbes Ukraine «Business Breakfast з Володимиром Федоріним». За його словами, цьогоріч на цифровізацію спрямують 1,3 млрд грн.


Плани досить амбітні, розраховуємо, що буде плюс 50% цього року по посилках», – сказав Смілянський. За словами очільника «Укрпошти», минулого року оператор мав 536 млн доставлених одиниць, які включають листи. Він наголосив, що минулого року кількість відправлених посилок виросла на 40%, і цьогоріч має зрости ще.

Читайте також: П’ять посилок за секунду: Укрпошта автоматизувала сортувальні лінії на логістичному терміналі в Києві

Смілянський додав, що цього року «Укрпошта» має повністю автоматизувати процес сортування посилок. Зокрема, за наступні чотири місяці планується відкрити 18 нових сортувальних центрів. Він також нагадав, що «Укрпошта» почала доставляти ліки. «В Україні 10 млн пенсіонерів, кожен 10-й замовить собі раз на місяць щось – це 1 млн посилок на місяць», – додав гендиректор компанії.

Смілянський зазначив, що «Укрпошта» відстає по відділеннях у Києві, Одесі та Дніпрі. «Ми маємо відкрити десь 300 відділень, щоб покриття стало таке, як ми хочемо», – сказав він, додавши, що запуск поштоматів та доставки за допомогою дронів буде залежати від ринку.

Компанія планує інвестувати 1,3 млрд грн у цифровізацію цього року, зазначив він.

«Укрпошта» закінчила 2023 рік з чистим доходом від реалізації товарів і послуг у сумі 11,9 млрд грн, що на 19% більше порівняно з показником 2022-го. Після падіння у перший рік війни «Укрпошта» повернулася до зростання. Очікується, що у 2024-му дохід збільшиться до 14,1 млрд грн.

Для порівняння: у довоєнному 2021 році дохід «Укрпошти» становив 11,1 млрд грн, у 2022-му – знизився до 10 млрд грн.

У 2023 році кількість відправлених посилок виросла на 40%, також на 40% зросла кількість грошових переказів.

Одним із основних напрямів роботи на 2024 рік в «Укрпошті» визначили цифровізацію, також очікується, що всі посилки користувачів будуть сортуватися автоматично. Компанія планує розбудовувати мережу вантажних відділень і у 2024 році відкрити 41 відділення в обласних центрах.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.