«Нова пошта» запустить доставку між країнами ЄС наступного року

17.10.2023
659

Фото: прес-служби компанії Нова Пошта

У2024 році «Нова пошта» планує тестувати послугу доставки між країнами Європейського Союзу, повідомив в інтерв’ю Forbes Володимир Поперешнюк, співвласник компанії.


Повноцінно послуга доставки між країнами ЄС від «Нової пошти» може запрацювати вже в 2025 році, повідомив Поперешнюк. «Зможу сказати конкретніше лише за рік. Ми творимо майбутнє, але не передбачаємо його», – зазначив він. 

Також, за словами співвласника НП, компанія вже почала пропонувати послугу з доставки між країнами на деяких ринках, де відкрилися відділення «Нової пошти». Для доставки між країнами Європи «Нова пошта» використовує два літаки АН-26 флоту власної авіакомпанії Supernova Airlines. Зараз компанія очікує на далекомагістральний літак у лізинг, що з’єднуватиме Європу та США, повідомив Поперешнюк. 

За рік експансії з жовтня 2022 року «НП» вже відкрила 63 відділення у Молдові та шести країнах ЄС: Польщі, Литві, Чехії, Румунії, Німеччині та Словаччині.

До кінця цього року компанія планує відкрити власні відділення у ще шести країнах ЄС, повідомив Поперешнюк. Зокрема, на ринках Латвії, Естонії, Угорщині, Італії, Франції та Австрії. А до кінця 2024-го відділення «НП» з’являться майже у всіх країнах Європи, анонсував співвласник компанії. 

Загалом НП планує інвестувати у закордонні відділення понад $10 млн і вийти на довоєнний рівень міжнародних посилок за рахунок освоєння нових напрямків вже до кінця року.

Упродовж 2022-го виторг компанії зріс на 13,6% – до 23,7 млрд грн. А в першому півріччі 2023 року чистий прибуток «Нової пошти» зріс майже впʼятеро – до 2,4 млрд грн, дохід – майже на 84%.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.