Українські цукрові заводи виробили на 100 тис. тонн менше цукру, ніж торік

12.11.2025
128

Фото ілюстративне. freepik.com

Станом на першу декаду листопада українські цукрові заводи виробили 880 тис. тонн цукру, що на 100 тис. тонн менше, ніж на аналогічну дату 2024 року. Про це повідомила Національна асоціація цукровиків України "Укрцукор", пише Liga.net


Наразі в переробці задіяні 26 цукрових заводів, які входять до складу асоціації. Поточний вихід цукру становить 14,81% (торік — 14,09%), що пояснюється вищою цукристістю буряків — 17,39%, на 0,62% більше, ніж минулого сезону.

Лідером виробництва залишається Вінницька область, де працює шість заводів, що вже виготовили 196 тис. тонн цукру.

Водночас переробку буряків здійснює також Горохівський цукровий завод, який не входить до складу "Укрцукру" та не подає оперативну інформацію про хід кампанії, зазначили в асоціації.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу email розсилку.