Власник Gucci купує 30% акцій бренду Valentino за EUR 1,7 млрд

28.07.2023
752

GETTY IMAGES

Французька компанія Kering, яка володіє брендом Gucci, уклала зобов'язуючу угоду з катарським інвестфондом Mayhoola щодо придбання 30% акцій бренду Valentino за 1,7 млрд євро.


Про це йдеться в офіційній заяві Kering.

Угода також передбачає опціон для Kering на придбання 100% акціонерного капіталу Valentino не пізніше 2028 року.

"Ця угода є частиною ширшого стратегічного партнерства між Kering та Mayhoola, яке може призвести до того, що Mayhoola стане акціонером Kering", - йдеться у повідомленні.

Valentino є одним з найбільш відомих всесвітньо визнаних італійських будинків розкоші.

На сьогодні Valentino має 211 магазинів у більш ніж 25 країнах світу, а її дохід становить 1,4 мільярда євро, показник EBITDA у 2022 році - 350 мільйонів євро, додали в Kering.

"Kering стане значним акціонером з представництвом у раді директорів. Mayhoola при цьому залишиться мажоритарним акціонером з 70% акціонерного капіталу і продовжить реалізовувати успішну стратегію розвитку бренду.

Очікується, що транзакція буде завершена до кінця 2023 року за умови отримання дозволу відповідних антимонопольних органів", - додали в компанії.

Kering заснував мільярдер Франсуа Піно. Він разом із родиною посідає 31-ше місце в рейтингу найбагатших бізнесменів світу, його статки Forbes оцінює у 39,8 млрд дол.

У Франції Піно поступається тільки спадкоємиці L'Oreal Франсуазі Беттанкур-Майєрс і власнику LVMH Бернару Арно.

За матеріалами Економічна правда

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.