Українці суттєво скоротили споживання пластикових пакетів

26.01.2023
503

За останній українці зменшили використання пластикових на 40-90% та більш ніж вдвічі збільшили споживання біорозкладних. Про це повідомив перший заступник міністра економіки України Денис Кудін за результатами аналізу інформації, наданої Асоціацією ритейлерів України


 

“Рішення Уряду, яким було встановлено мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети, за рік дало суттєвий результат — українці скоротили придбання таких пакетів від 40% до 90% залежно від їх видів. І все частіше використовують біорозкладні, які не забруднюють навколишнє середовище. Зокрема, в деяких мережах супермаркетів продажі біорозкладних пакетів у 2022 році зросли в 13-15 разів”, — розповів Денис Кудін.

 Мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети зі стінками товщиною понад 50 мікрометрів були запроваджені з 1 лютого 2022 року з метою зменшення обсягу використання в Україні пластикових пакетів та обмеження їх розповсюдження, а також створення умов для покращення стану екологічної безпеки внаслідок поступового зменшення обсягів використаних пластикових пакетів.

 

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.