Прокуратура Києва передала на потреби ЗСУ 52 млн грн компанії "Орімі Україна", що продадає чай та каву під ТМ Greenfield

26.01.2023
529

Фото: olx.ua

Подільська окружна прокуратура Києва передала на користь Збройних сил України понад 52 млн грн, заарештованих у рамках розслідування з кримінального провадження проти групи компаній із кінцевими бенефіціарами з РФ, яка займається в Україні виробництвом та дистрибуцією чаю. Про це повідомляє Interfax Україна


 

Як повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора України, діяльність цих компаній досліджується на предмет причетності до фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України та присвоєння майна ( ч.2 ст.110-2, ч.5 ст.191 КК України).

За даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна" у силових відомствах, йдеться про ТОВ "Орімі Україна", яке змінило юридичне найменування на ТОВ "ТС Трейд" (Чернігів), яке виробляє та продає в Україні чай та каву під ТМ Greenfield, TESS, "Принцеса Гіта", "Принцеса Канді", "Принцеса Нурі" та "Принцеса Ява", Jardin, Piazza del Caffe та "Жокей".

За даними Офісу, банківські рахунки компаній заарештовано, а розміщені на них 52 млн грн передано на користь ЗСУ. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за матеріалами Центрального апарату СБУ.

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет України у грудні 2022 року оштрафував ТОВ "Орімі Україна" (ТОВ "ТС Трейд") на 80 млн грн за поширення в листах неповної інформації про своїх власників з Росії, зокрема через заперечення та приховування факту їх прямого відношення до країни-агресора.

Виторг "Орімі Україна" у 2021 році становив 1,6 млрд грн, а чистий прибуток — 283 млн грн.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.