Як буде виглядати новий торговий центр на Хрещатику

23.01.2023
1075

Візуалізації надані "Едельбург архітект" для Хмарочос

У центрі Києва за адресою Хрещатик 23Б планують побудувати двоповерховий об'єкт комерційної нерухомості. На першому поверсі будуть торгівельні приміщення, а на другому — заклад громадського харчування. Про це пише Хмарочос


 

На Хрещатику, 23-б, навпроти будівлі КМДА, у жовтні минулого року почалася реконструкція закинутої споруди, яка раніше була рестораном «Гімалаї».

Власником старої будівлі та замовником нового будівництва є одна й та сама компанія — ТОВ «Олімп-ЛТД». За даними сайту Youcontrol, її заснували родичі українського політика й бізнесмена Михайла Бродського — його дружина Світлана та син Юрій.

Згідно з новим проєктом, будівля матиме два поверхи та не перевищуватиме дозволені вісім метрів. Головний архітектор Олександр Кумейко, котрий займався розробкою проєкту, розповів «Хмарочосу» про деталі будівництва.

Архітектор розповів, що в історичній забудові є два основні методи роботи: підтримання наявної історичної архітектури та метод контрасту. «Наша будівля має два поверхи, навколишні споруди мають більшу поверховість і через абсолютно різну масштабність, ми вирішили працювати на контрасті. В історичній забудові нейтральним рішенням щодо фасадів є використання великої кількості скла, що підтверджує європейська практика. Це рішення дозволяє максимально нейтралізувати будь-який вплив на історичну забудову. Тому було прийнято рішення зробити лаконічну форму без використання псевдоісторичних мотивів. Вона дозволяє мати свою виразність, не порушуючи історичну забудову», – пояснив вибір архітектурного рішення Кумейко.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.