США внесли AliExpress та WeChat до списку піратських торговельних майданчиків

18.02.2022
1347

Фото:businessinsider.mx

17 лютого 2022 року офіс торговельного представництва США (USTR) вніс китайські додатки AliExpress і WeChat, до списку піратських торговельних майданчиків. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на заяву відомства.


У повідомленні зазначається, що WeChat, який належить Tencent Holdings Ltd., та AliExpress, що належить Alibaba Group Holding Ltd., є «двома великими онлайн-ринками Китаю, які сприяють поширенню підробленої продукції».

У заяві Alibaba говориться, що компанія знає про проблеми захисту інтелектуальної власності, однак, як і раніше, «повністю віддана просуванню власного лідерства у цій галузі».

«Ми з нетерпінням чекаємо на продовження роботи з урядами, щоб зрозуміти і вирішити всі проблеми, пов’язані із захистом інтелектуальної власності на наших платформах», — прокоментували представники Alibaba.

За словами Роберта Холлімана (Robert Holleyman), який був куратором списку піратських ринків при президентові Бараку Обамі (Barack Obama), список виявився корисним інструментом, який допоміг змусити великі компанії приділяти більше уваги боротьбі з піратством та контрафактом на своїх платформах. 

На сьогодні до списку піратських майданчиків включені інші китайські платформи, у тому числі онлайн-магазин Pinduoduo, а також платформа Taobao і сервіс хмарного зберігання Baidu.

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.