Amazon і Visa домовилися покласти край глобальній суперечці про комісії з кредитних карток

18.02.2022
1408

Фото: Times of Malta

За даними CNBC, Amazon досяг глобальної угоди з Visa про врегулювання спору про комісії кредитних карток. Угода означає, що клієнти Amazon у Великій Британії можуть і надалі використовувати кредитні картки Visa. Amazon також знизить комісію у розмірі 0,5% при транзакціях за кредитними картками Visa у Сінгапурі та Австралії, яку вона запровадила минулого року.


У грудні 2021 року Amazon сповістила деяких клієнтів у Великобританії, що з 19 січня 2022 року більше не дозволить їм здійснювати платежі за допомогою кредитних карток Visa, випущених у Великобританії. Цей термін був продовжений у січні, і Amazon фактично ніколи не припиняла приймати платежі Visa у Великобританії.

Visa, а також конкуруючий постачальник кредитних карток Mastercard, підвищили комісію за обмін, яку вони стягують з роздрібних продавців за обробку цифрових транзакцій у Великобританії в 2021 році. Після офіційного виходу з Європейського Союзу (ЄС) 1 січня 2021 року емітенти кредитних карток у Великобританії більше не обмежувалися обмеженнями на обмінні збори, які були встановлені ЄС.

Наразі Amazon і Visa не оприлюднили жодних конкретних умов угоди, яку вони досягли. У заяві, відправленій електронною поштою CNBC, Visa заявила, що разом з Amazon вони також будуть співпрацювати у галузі нових продуктів та технологічних ініціатив, щоб забезпечити клієнтам інноваційні способи оплати у майбутньому. «Нещодавно ми досягли глобальної угоди з Visa, яка дозволяє всім клієнтам продовжувати використовувати свої кредитні картки Visa у наших магазинах», – сказав представник Amazon CNBC. «Amazon як і раніше прагне запропонувати клієнтам зручний спосіб оплати та вибір».

Коли у 2021 році вперше з’явилася новина про те, що Amazon може заборонити виплати Visa у Великобританії, Seeking Alpha повідомила, що аналітики з Barclays і Morgan Stanley припустили, що цей крок був трюком Amazon. Аналітик Barclays Рамсі Ель-Ассаль сказав, що Amazon використовує «більше тактику переговорів, а не провідний індикатор більш фундаментальних змін у моделі Visa».

Ель-Ассал також сказав, що не бачить впливу на прибутки Visa, якщо взагалі не бачить, оскільки її дебетова мережа у Великобританії набагато більша, ніж її кредитна мережа у Великобританії. Аналітик Morgan Stanley Джеймс Фаусетт сказав, що очікує, що Amazon і Visa досягнуть угоди.

Джерело: Chain Store Age

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.