У TikTok заперечують наміри доставляти їжу до США. Спікера, який відповідав за цю історію, звільнили

21.01.2022
1195

Фото: DW

Видання The Information із посиланням на джерела повідомило, що голова відділу маркетингу Нік Тран покинув компанію. Причини його відходу були невідомі, джерела вважали, що справа у розбіжностях із керівництвом. Згодом представник TikTok підтвердив Ad Age, що Тран більше не працює у компанії. За інформацією The New York Post, причиною звільнення стали маркетингові кампанії, які вигадував Тран, зокрема, про доставку їжі.


Нагадаємо, у грудні 2021 року TikTok повідомив, що запустить доставку їжі до США у березні 2022-го. Страви повинні були готувати за найпопулярнішими рецептами із соцмережі.

За словами одного з джерел видання, на початку січня один із керівників компанії на дзвінку, де були присутні близько 200 осіб з відділу маркетингу, заявив, що "TikTok не займається ресторанним бізнесом і не повинен вдаватися до нього". Одразу після цього Ніка Трана звільнили.

Інша причина — колекція NFT, яку TikTok вирішив випустити разом із користувачами та знаменитостями, серед яких називав репера Lil Nas X, співачку Grimes та блогерку Беллу Порч. Запуск не відбувся, а Тран спробував зам'яти історію.

На думку TikTok, кампанії, які пропонував Тран, не відповідали цілям соцмережі та вели користувачів надто далеко від основного бізнесу компанії.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.