В день “Чорної п’ятниці” українці оплатили картками через мережу терміналів ПриватБанку покупок на 2,5 млрд грн

29.11.2023
779

Фото: freepik

Цього року за підсумками традиційного дня розпродажів «Чорної п’ятниці» 24 листопада українці оплатили через мережу торгових терміналів ПриватБанку майже 8 млн покупок на сумму 2,5 млрд грн. Це більше, ніж у звичайні дні на 22%. 


Загалом на тиждень розпродажів українці через cashless мережу ПриватБанку зробили 49 млн покупок на 15,3 млрд грн. Найчастіше українці купували зі знижками одяг та взуття - 1,6 млн покупок на 282 млн грн, а також смартфони та комп'ютери -  560 тис покупок на 281 млн. 

Кількість покупок у розстрочку ПриватБанку в інтернет магазинах  - 36,7 тис - перевищила кількість покупок в кредит в традиційних офлайн магазинах (34,7 тис). За допомогою сервісу ПриватБанку «Оплати частинами» за тиждень розпродажів оформлено 71,5 тисяч покупок більше ніж на 1 млрд грн. Найчастіше у розстрочку купували смартфони, іншу електроніку та побутову техніку, а середня вартість покупки у розстрочку - 14 тис грн. 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.