Wayforpay отримала ліцензію від НБУ

08.06.2023
2305

Платіжна система Wayforpay отримала ліцензію від Національного банку України на надання платіжних послуг, повідомив народний депутат Ярослав Железняк. Інформацію підтвердив співрозмовник Forbes у керівництві Нацбанку.


 

Wayforpay мала отримати від Нацбанку ліцензію на надання фінансових платіжних послуг ще до 1 травня. Регулятор розглядав документи компанії протягом п’ятьох тижнів після завершення дедлайну з переліцензування. НБУ пояснював затримку з пролонгацією ліцензії для Wayforpay недостатньою кількістю документів, поданих компанією. У травні комунікація Нацбанку з Wayforpay тривала.

Протягом травня компанія вимушено не працювала і мала нульову виручку. Wayforpay домовилася з Райффайзен Банком і LiqPay, щоб вони тимчасово приймали платежі її клієнтів.

Затримка виникла через тривалі процедури зʼясування низки питань, каже Железняк. Довгий час у СБУ розбиралися, від кого надійшов лист про буцімто «російське громадянство» керівників компанії, але це так і не з’ясувалося, зазначив він. За словами депутата, процес переліцензування також затягнувся через отримання керівництвом компанії Wayforpay на запит НБУ довідки про несудимість.

/Wayforpay – популярний сервіс проведення платежів для малого і середнього бізнесу. Компанія працює з 2015 року і має 15 000 клієнтів. Серед них: Uklon, Socar, Varus, EVA, «Дніпро-М», Laba, Poster, Kabanchik.ua, DOU, OpenDataBot, благодійні фонди Fund Taps і KOLO. До війни компанія щомісяця процесувала платежів на 200 млрд грн. У 2022-му Wayforpay отримала виручки на 291,5 млн грн./

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.