Три найпопулярніші криптовалюти у 2023 році

22.05.2023
2824
PR матеріал

 

Криптовалюта давно вийшла за межі цифрового світу. Сьогодні її на законодавчому рівні визнано багатьма країнами, включаючи Україну. Економічні майданчики в режимі онлайн транслюють курс ефіру, біткоїну та інших токенів, а магазини продають реальні товари за крипту. Такий бум популярності обумовлений безліччю переваг цифрових монет, серед яких анонімність та безпека транзакцій. Не дивно, що інвестори все частіше вибирають цей напрямок для вкладень коштів.  При цьому, попри кілька тисяч цифрових валют, більшість вкладників вважають за краще купити криптовалюту з обраного кола. Про них ми й розповімо.


 

 

Bitcoin

Біткоїн – це перша та найпопулярніша криптовалюта, яка з'явилася ще у 2009 році. Серед особливостей цієї монети слід зазначити такі:

 

  • вона пройшла шлях від вартості в кілька центів до курсу $60 000 за одну монету;

  • займає 42% у загальній капіталізації цифрових валют;

  • загальна вартість вже випущених токенів оцінюється більш ніж $2,2 трлн;

  • провідні інтернет-магазини США та Європи почали продаж товарів за біткоїни.

 

І хоча на сьогодні курс BTC дещо просів, це є ознакою здорового зростання монети. Недарма їй довіряють світові гіганти бізнесу, включаючи Amazon та Microsoft. Популярна криптовалютна біржа Binance навіть розробила платіжну систему, яка дозволяє розраховуватися за товари та послуги не тільки в онлайн, а й в офлайн-магазинах. Звичайно, найчастіше точки продажу приймають оплату в біткоїнах.

Ethereum

Ефір по праву вважається другою за популярністю криптовалютою. На сьогодні ціна одного токена перевищує $1,8 тис., тоді як загальна вартість випущеної криптовалюти становить близько $200 млрд. Найвище зростання Ethereum показав в останні пару років, коли до нього була прикута увага багатьох програмістів і знаменитостей. Ще 2020 року вартість токена не перевищувала $300.

 

Якщо біткоїн виграє завдяки «праву першої ночі», то ефір бере залучення до перевірки смартконтрактів, яка дозволяє підтримувати цінність монети. Саме цей алгоритм є ключовим під час проведення транзакцій та їх захисту від третіх сторін. Це дозволяє називати ефіріум найбезпечнішим токеном.

Tether

Хоча Tether набагато дешевше біткоїну та ефіру, він користується величезною популярністю в інвесторів та трейдерів. Річ у тому, що монета на 80% підтримується доларом США, що дозволяє говорити про надійність і хороші перспективи криптовалюти. І хоча він стоїть осторонь технології блокчейн, оскільки є резервом фіатної валюти, такий симбіоз йде тільки на користь монеті. Варто зазначити, що підтримкою Tether може бути не лише долар, але також євро, фунт стерлінгів чи золота криптомонета.

Звісно, криптовалютний світ не обмежується трьома токенами, представленими в нашій статті. Щодня відкривається безліч цікавих проєктів, які в перспективі можуть вийти у лідери ринку за 1-2 роки. Для інвесторів дуже важливо залишатися в курсі подій, що дозволить їм зробити правильний вибір при купівлі токенів, які суттєво зростуть у ціні.

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.