ПриватБанк у Верховному Суді відстояв право власності на “Приозерний” - один з найбільших ТЦ в Дніпр

24.04.2024
480

Фото из google.com

ПриватБанк у Верховному Суді відстояв право власності на “Приозерний” - один з найбільших ТЦ в Дніпрі. Колишні власники банку намагались повернути ТЦ “Приозерний” з 2021 року. Про це повідомляє пресслужба фінансової установи


Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду відхилив касаційну скаргу ТОВ “Місія-1” , що пов’язують з колишнімивласниками ПриватБанку, та залишив без змін рішення судів першої та апеляційної інстанцій у справі №904/201/21, якими було підтвердженозаконність набуття права власності держбанку на торговельний центр “Приозерний” у місті Дніпро. 

“ПриватБанк захистив право власності на ТЦ “Приозерний”, який колишнівласники намагались повернути з 2021 року. Верховний Суд поставив крапкуу спорі. ПриватБанк і надалі боротиметься за справедливість та захищатимедержавні інтереси”, – зазначив адвокат ПриватБанку Віктор Тарасенков. 

Нагадаємо, ТЦ “Приозерний” є одним із найбільших торгово-розважальнихцентрів у м. Дніпрі, загальною площею понад 32 тис. кв.м. У 2016 році ПриватБанк в рахунок погашення кредитної заборгованостінабув право власності на торговельний центр, . На момент набуття банком права власності на ТЦ його вартість складала понад 778 млн грн. 

Майже через п’ять років ТОВ “Місія-1”, колишній власник торговельногоцентру, вирішила оскаржити право власності держбанку та повернути ТЦ у свою власність. 

Господарський суд Дніпропетровської області відмовив ТОВ “Місія-1” у визнанні протиправним та скасуванні рішення про державну реєстрацію та припинення права власності ПриватБанку на ТЦ «Приозерний». Згодом, законність права власності на ТРЦ «Приозерний» ПриватБанк відстояв і у Центральному апеляційному господарському суді (м.Дніпро).

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.