Нова пошта відкрила понад 2200 відділень за рік. Мережа збільшилася на 20%

26.01.2024
1659

Фото: Нової пошти

Найбільший приватний поштовий оператор України Нова пошта за рік відкрив 2242 нових відділення. На початок 2024 року мережа компанії складалась з 11 460 відділень, повідомиляє Liga.net з посиланням на пресслужбу компанії


Кількість поштоматів збільшилася більше ніж на 10% – на 1853 до 15 590. 60% усіх поштоматів працюють усередині приміщень та житлових комплексів, а 40% – на вулиці.

Компанія зазначила, що торік особливий акцент вона робила на відкритті PUDO – точок сервісу (так у компанії називають відділення і поштомати разом) на території бізнесу партнерів, де можна відправити або отримати вже оплачені посилки вагою до 10 кг. Такі точки можуть розміщуватися в аптеках, магазинах, на АЗС та вже працюють у мережі БРСМ, Moyo, Delvi.

Відділення та поштомати Нової пошти є у більш ніж 10 000 населених пунктах по всій Україні. Найбільш активне зростання мережі відбулось у Чернівецькій, Тернопільській, Вінницькій, Волинській, Рівненській, Кіровоградській та Черкаській областях.

На розвиток мережі в Україні компанія витратила 1,1 млрд грн. Цього року сума буде ще більшою – 1,9 млрд грн. "До кінця року ми плануємо відкрити ще 9000 точок сервісу", – повідомила компанія.

Читайте також: Які зміни відбуваються в «Нова пошта»

Найбільша приватна мережа доставлення в Україні. Власники компанії – В'ячеслав Климов та Володимир Поперешнюк. У липні 2023 року співвласник Нової пошти В'ячеслав Климов сказав, що капіталізація його компанії перевищує $1 млрд. Нова пошта входить до групи компаній NOVA.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.