Поляки стали основною аудиторією “П’яної вишні” в Польщі

04.08.2025
192

"П’яна вишня" у Польщі. Фото: пресслужба компанії

Майже половина усіх відвідувачів "П'яної вишні" у Польщі – місцеві мешканці. Українська діаспора та туристи з інших країн значно їм поступаються і мають великі показники відвідуваності лише у великих та туристичних містах. Про це розповів керівник проєкту "П'яна вишня" у Польщі Олександр Коломоєць в інтерв’ю Delo.ua, пише УРТЦ 


За його словами, структура відвідуваності української мережі закладів у цій країні виглядає так: 

  • поляки – 45-50%;
  • українці – 25-30%, з вищою часткою у містах розвиненої української діаспори, як-от Варшава чи Вроцлав;
  • туристи з інших країн – 20-30%, особливо багато їх в Кракові, Гданську чи Варшаві в туристичний сезон.

Проте у різні роки цей показник може коливатись, приміром, у 2023-му в деяких містах частка українців сягала до 40%. 

"У 2023 році ми спостерігали високу частку українців – у деяких містах вона сягала до 40%. Серед них було багато тимчасових і постійних переселенців, які хотіли підтримати свій продукт", – говорить керівник проєкту в Польщі. 

В попередні роки також зростала кількість іноземних клієнтів. Причиною цього є поступове повернення до туристичного руху "доковідної" епохи, вважає Коломоєць.

"Ми очікуємо в 2025 році потужний туристичний сезон і, як наслідок, – більше гостей з інших країн. Але розраховуємо теж і на земляків", – говорить Олександр Коломоєць.

За кількістю відвідувачів барів Польща випереджає Україну. Як зазначив спікер, у Польщі більше клієнтів, що логічно з огляду на стабільний контекст і туристичний тренд. Водночас в Україні спостерігається сильна підтримка з боку постійних гостей.

Бренд "П'яна вишня" відкрив перший заклад у Польщі у 2018 році у Варшаві. На сьогодні на території країни працює 14 барів мережі в містах Варшава, Краків, Лодзь, Познань, Гданськ, Люблін, Вроцлав, Жешув, Сопот. Також мережа відкриває заклади в інших країнах ЄС.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу email розсилку.