Підсумки минулого року Arricano: станом на середину 2021 року дохід збільшився на 19%

22.02.2022
1504

Фото: Arricano

Генеральний директор девелоперської компанії Arricano до портфелю якої входять ТРК "Проспект" і ТРЦ "РайON" у Києві, ТРК City Mall у Запоріжжі і ТРК "Сонячна Галерея" у Кривому Розі, Анна Чуботина розповіла у інтерв’ю RAU про підсумки 2021 року, ремоделінг у 2022, споживчі патерни і про ринок в цілому. Retailers публікує витримки з інтерв'ю.


Підсумки 2021 року 

Офіційні підсумки роботи зможемо оголосити наприкінці квітня 2022 року. Станом на середину 2021 року наш дохід збільшився на 19% у доларах США рік до року.

Наповнюваність наших торговельних центрів до кінця року склала практично 100%. Це технічна вакантність, що дозволяє покращувати простір торгового центру.

У наших проектах відвідуваність перевищила показники 2020 року, проте кожен торговельний центр має свої патерни відвідування щодо докарантинного періоду. 

У Києві ТРК "Проспект" і ТРЦ "РайON" – два різні за форматом торговельні центри. У 2020 році підвищення відвідуваності районних ТРЦ було пов’язано з тим, що відвідувач не виїжджав за межі ареалу свого проживання, були труднощі з логістикою. Тому у ТРЦ "РайON" протягом останніх двох років, незважаючи на будь-які обмеження, відвідуваність зростала. У 2021 році цей показник, порівняно з 2020 роком, склав понад 6%. А порівняно з 2019 роком – понад 5%. 

Що стосується товарообігу, то тренд зберігається як у Києві, так і у регіональних проєктах. Товарообіг порівняно з 2020 роком збільшився на 15-20% у доларах США, а у порівнянні з 2019 роком – в середньому на 10%. Позитивну динаміку показали такі категорії, як fashion, спорт, електроніка, товари для дому, ювелірні прикраси.

Про заміну “Ашан” на “Сільпо”

Ми вже підписали в обидва проєкти супермаркети “Сільпо”. Це дозволить нам оновити формат продуктового ритейлу, який відповідає запитам цільової аудиторії щодо комфорту та якості сервісу, а також розширити торгову галерею до 30% у кожному торговому центрі за рахунок товарних категорій, що показують зростання.

Надалі ми будемо раді співпрацювати з "Ашаном" в інших торгових центрах. Ми вирішили співпрацювати з "Сільпо", оскільки формат їхніх супермаркетів відповідає запитам наших споживачів та підтримуватиме зростання товарообігів орендарів торгової галереї

Про новий ТРЦ Lukianivka у Києві

Працюємо з нашими архітекторами Chapman Taylor з адаптації концепції з урахуванням останніх вимог і трендів. Хочемо розширити зони фуд-корту і розглядаємо варіант розміщення фуд-холу. Працюємо над збільшенням зон відпочинку та організації зелених зон на покрівлі третього поверху. 

Зараз будуємо ТРК Lukianivka за власні кошти та найближчим часом очікуємо на отримання кредиту на добудову. Розраховую, що у другому півріччі 2022 року зможемо повернутися до переговорів з якірними орендарями. Відкриття ТРК Lukianivka заплановано на 2023 рік.

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.